SOC PENTRU COCALARI: Shaorma ar putea fi interzisă în toata Europa! Ce substanță dăunătoare conține

0
Publicitate

Shaorma cu de toate, atât de apreciată inclusiv la noi, ar putea fi interzisă. Mai exact, Parlamentul European ar putea lua o decizie care loveşte în acele localuri în care se prepară kebap şi shaorma din carne congelată.

Peste o săptămână, oficialii ar putea decide să interzică folosirea unei categorii de aditivi, care păstrează aromele și suculența cărnii, chiar dacă ea a fost condimentată şi apoi îngheţată. Comisia Europeană invocă studii care leagă utilizarea fosfaţilor de apariţia bolilor cardio-vasculare.

Pentru un domn originar din Liban, shaorma înseamnă carne de vită, oaie sau pasăre, friptă pe loc. Şi totuşi, carnea pentru kebap şi shaorma poate avea ingrediente nesigure.

Publicitate
Acum se mai citește și:  Doi adolescenți români au dat Evaluarea Națională la matematică și apoi au murit

E uneori tranşată, aranjată pe suliţe şi îngheţată cu câteva săptămâni înainte să ajungă la flacără. În mod normal, când e preparată, temperatura înaltă ar trebui să topească şi gheaţă din fibre şi să lase carnea tare, însă rămâne zemoasă şi aromată. Secretul nu ţine, în multe situaţii, de priceperea shaormarului, ci de adaosuri artificiale: E-urile din categoria fosfaţi.

Aceştia sunt deja interzişi în carnea proaspătă, şi ar putea intra pe lista neagră a Parlamentului European şi pentru alimentele congelate. În Germania, vestea i-a pus în gardă pe proprietarii restaurantelor.

Om de afaceri: „Mă aştept ca afacerea mea să fie afectată, dar sunt convins că sunt destui de amatori pentru kebap cât să supravieţuim. E deja o chestiune culturală.”

Acum se mai citește și:  Un ţigan din Ţăndărei şi-a uitat magneţii pe contor când a plecat în Anglia şi acum ENEL are să-i dea două miliarde de lei

În România, clienţii nu par îngrijoraţi de un posibil efect nociv al fosfaţilor asupra inimii şi circulaţiei sângelui, semnalat de Comisia de Sănătate a Uniunii. Oricum, primesc în shaorma puţină carne la grill, ci mai mult cartofi prăjiţi şi salată. Revin din obişnuinţă.

Consumator: „O dată pe săptămână”
Reporter: „Dar aţi cumpăra un asemenea produs dacă nu ar fi carnea la fel de suculentă?”
Consumator: „Da, aş cumpăra, de ce nu? Sosurile alea îi dau mai mult gustul!”

Discuţiile din Parlamentul European n-ar fi ajuns atât de departe dacă industria alimentară nu s-ar baza tot mai mult pe congelare, pentru a transporta mai uşor shish-urile, adică „ţepele” pentru kebap, asumându-şi şi dezavantajele. După dezgheţare, carnea e mai uscată, iar aromele mai fade.

Acum se mai citește și:  Gabriela CRISTEA E FOC SI PARA! Ce le raspunde celor care i-au adus acuzatii in legatura cu fiica ei

Baris Sinnep, manager restaurant: „Este făcut din carne proaspătă, vită cu berbecuţ. Are boia roşu, sare şi piper, atât. Afară din asta noi nu punem nimic pe carne. Nu punem carnea la maşina de tocat, nu o congelăm.”

Aşadar, soluţia sigură pare a fi cea mai simplă: să ne orientăm spre reţete originale. Decizia finală privind aditivii pentru shaorma e aşteptată de la Bruxelles pe 14 decembrie.

Sursa: Stirile ProTV

Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI

5 țigani au primit o bătaie SORĂ CU MOARTEA la ROMA de la un japonez campion la Ju Jitzu. Voiau sa-l jefuiască



Tine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com