Strudel cu mere

0
Publicitate

Ai mancat vreodata un strudel cu mere ? Iti place foarte mult ? Afla si tu cum ti-l poti face singur si usor chiar la tine acasa.

Strudelul este un desert foarte faimos si deadreptul foarte gustos, este micul dejun perfect alaturi de un pahar cu suc natural.

Ingrediente :

  • foi fine de placinta 1/2 pachete
  • 10 mere (cea mai buna alegere sunt cele zemoase si dulci)
  • 100g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • o lingurita pudra de scortisoara
  • o lingurita de zahar vanilat bourbon
  • o lingurita de esenta rom
  • 50g unt
  • 4 linguri de pesmet

Mod preparare :

Primul 1 – Spalam foarte bine cele 10 mere pe care le vom taia in 4 si vom scoate cotorul si incepem sa le trecem prin razatoare.

Acum se mai citește și:  Salamul de ciocolata este un tort ușor și savuros
Publicitate

Pasul 2 – Luam o tigaie in care punem uleiul pe care il vom incinge apoi vom adauga merele rase insotite de scortisoara ,zahar si zaharul vanilat. Se tin acolo pana nu mai iasa zeama si se vor carameliza placut.

Pasul 3 – Indepartam tigaie de pe foc si adaugam pesmetul si esenta de rom amestecand foarte bine dupa care le lasam deoparte 15-20 minute sa se amestece aromele intre ele. In acest timp de asteptare vom pregati foile de placinta. Va trebui sa impartim in doua continutul din pachet punand o jumate peste cealalta. Luand un castron vom pune in el untul si il vom introduce la microunde pentru 2 minute jumate ca sa se topeasca. Ce facem cu untul ? Il vom folosi pentru a unge foile de placinta dupa acestea incepem sa pregatim strudelul.

Acum se mai citește și:  O prăjitură delicioasă, gata în 20 de minute, fără coacere! Reţeta pas cu pas aici

Pasul 4 – Vom lua cate 3 foi pe rand ungandu-le bine cu unt si asezandu-le una fata de cealalta. Vom lua o parte din compozitia merelor pe care trebuie sa le impartim din timp in portii egale pentru a ajunge fiecarui strudel si o vom intinde pe suprafata foilor unse.

Pasul 5 – Intoarcem marginile laterale ale foilor peste amestec apoi rulam strins pana la capat, obtinand un rulou perfect.

Pasul 6 – Dupa ce am facut toate rulourile le asezam intr-o tava in care puneti o hartie de copt ca sa nu se prinda de tava si bagati tava la cuptorul incins la 220 grade Celsius.

Acum se mai citește și:  Este delicioasa si este de post! Prajitura cu Gem de Prune ca la bunica

Pasul 7 – Dupa 40 de minute vor fi gata capatand o culoare aurie. Cand se racesc adaugati pe ele zaharul pudra vanilat si va puteti bucura de ele impreuna cu familia si prietenii vostrii.

 

Pofta buna !

Distribuie sa afle si prietenii tai

Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI

5 țigani au primit o bătaie SORĂ CU MOARTEA la ROMA de la un japonez campion la Ju Jitzu. Voiau sa-l jefuiască



Tine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Leave A Reply

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com