Tort cu crema de lamaie! Acesta este un tort deosebit, pe care sigur il vei face si a doua oara.

0

Bine ai venit sau revenit pe Avram Florea, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de retete. In acest articol va vom oferi o reteta grozava de tort cu crema de lamaie.

Publicitate

Lista de ingrediente

Publicitate

Pentru blat

-8 linguri pline făină

-6 ouă mari

-1 cană de 150 mililitri de zahăr

-un vârf cuţit sare

-3 linguri ulei

-3 linguri apă

-1 plic zahăr vanilat

-2 linguri amidon alimentar

Crema – petru prepararea acesteia este recomandat sa aveti ingredientele de calitate

-400 mililitri frişcă lichidă

-4 ouă de casă

-8 linguri zahăr (puneţi 10 dacă va place mai dulce)

-80 mililitri zeamă lămâie

-500 grame mascarpone

Sirop

-250 mililitri apă

-coajă rasă şi zeamă de la o lămâie

-2 linguri zahăr

Cum se prepara:

Blatul

Incepem prin a separa albuşurile de gălbenuşuri.

Amestecam gălbenuşurile cu apă şi cu ulei, iar cu ajutorul unui tel, omogenizam amestecand energic.

Albuşurile trebuie mixate spumă cu un praf de sare.

Zaharul se adauga treptat şi nu ne oprim până cand nu sunt diluate complet cristalele de zahăr.

Pune gălbenuşurile peste albuşuri, făină cernută împreună cu amidonul şi omogenizează amestecând uşor, de jos în sus, încercând să scoţi cât mai puţin aerul din albuşuri.

Toarnă compoziţia într-o formă de tort înalta cu diametrul de 20 cm. Mişcă uşor să se aşeze drept.

Introdu vasul în cuptorul preîncălzit şi coace blatul la foc micpentru 35-40 minute (fă testul cu scobitoarea) si se lasa la racit.

Crema.

Pune ouăle într-un vas metalic, înalt împreună cu zahărul.

Pregăteşte un vas cu apă şi introdu în el vasul cu oouale. La foc mic mixează ouăle pe baie de abur până îşi dublează volumul şi zahărul e topit.

Adaugăm zeamă de lămâie treptat şi mai mixam 2 minute. Trebuie să obţii o compoziţie extrem de spumoasă apoi lasam sa se raceasca.

Mixează mascarpone uşor adăugând treptat amestecul de ouă. Compoziţia va avea consistentă smântânii.

Mixează frişcă cu o lingură de zahăr. Când a început să se lege adaugă în 3 etape mascarpone şi mixează continuu până ajungi la o consistentă fermă a cremei.

Dam la rece pentru 20 minute.

Sirop

Pune la fiert apă cu zahărul şi coajă de lămâie.

Lasă să dea câteva clocote, opreşte focul şi adaugă zeamă de lămâie.

Strecoară siropul.

Asamblare

Taie blatul în 3 felii.

Aşează pe un platou prima felie, însiropează bine, întinde 4-5 linguri crema, aşează a două felie, însiropează şi întinde crema, aşează a treia felie şi însiropează.

Îmbracă tortul în crema rămasă şi da-l la rece pentru câteva ore.

Va uram pofta buna!

Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI

A INTRAT ÎN BAIE PESTE SOȚIA LUI ȘI S-AI INGROZIT. CE FĂCEA FEMEIA



Tine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com