Tort „Lapte De Pasare” Se Prepara Atat De Usor! Fin Si Delicios!

0
Publicitate

INGREDIENTE:

pentru aluat:

Ouă – 3 bucăţi
Făină – 125 g
Praf de copt – 1 linguriță
Zahăr – 125 g
Cacao – 8 linguri mari
pentru sufle:

Publicitate

Albuș de ou – 5 bucăţi
Zahăr pudră – 300 g
Gelatină – 10 g
Apă – 100 ml
pentru glazură:

Ciocolată neagră – 150 g
Unt – 100 g
MOD DE PREPARARE:

Blatul:

1. Frecați ouăle cu zahăr, adăugați făina cernută, praful de copt şi cacao. Amestecați aluatul până la o compoziție omogenă.

Acum se mai citește și:  Tort de capsuni cu cacao

2. Turnați aluatul în forma de copt tapetată cu pergament, unsă cu unt.

3. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 20 de minute sau până va fi gata. Lăsați-l să se răcească complet.

Sufleul:

4. Înmuiați gelatina în apă, 10 minute. Apoi încălziți-o la foc până se va dizolva complet. Lăsați-o să se răcească.

5. Mixați albușurile până obțineți o spumă consistentă.

6. Continuând să bateți, incorporați zahărul pudră. Mixați până când crema se va îngroșa.

Acum se mai citește și:  Atât vă spun: prăjitura Vis de Cocos a fost atât de lăudată incât a fost făcută în repetate rânduri! :) Reteta aici:

7. Apoi incorporați gelatina, mixați bine.

8. Blatul se taie în 2 părți sau se lasă unul, tăindu-i ușor doar partea de sus.

9. Puneți blatul într-o formă detașabilă. La dorință impregnați-l cu lichior. Turnați deasupra sufleul pregătit. Dacă aveți 2 foi acoperiți sufleul cu a doua parte de blat.

10. Daţi desertul la frigider să se prindă.

Glazura:

11. Puneți într-un vas untul şi ciocolata bucăţi. Încălziți amestecul la foc mic până la o compoziție omogenă, amestecând continuu. Lăsați glazura să se răcească.

Acum se mai citește și:  Briose Cu Nutella

12. Scoateți tortul răcit din formă. Turnați deasupra glazura. Așteptați ca ea să se răcească şi serviți desertul cu plăcere.

Publicitate

some_text


Tine-ti familia si prietenii informati!

Comments

comments

Share.

Comments are closed.

error: La munca ma!!!
DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com