Trei idei superbe pentru realizarea brăduţilor decorativi de Crăciun

Când vin sărbătorile de iarnă, copiii, părinţii şi bunicii se întrec în a realiza simple ornamente pentru decorarea casei.

Printre acestea, bradul, care este simbolul sărbătorii de Crăciun, este totodată şi un motiv de inspiraţie pentru confecţionarea unor modele originale şi creative după îndemânarea şi imaginaţia fiecăruia.

Sărbătorile de iarnă vor fi mult mai distractive dacă vom pune în practică aceste idei simple, dar creative de decorare a locuinţei noastre:

1. Trunchiul brăduţului va fi confecţionat dintr-un dop de plută iar tulpina dintr-o simplă scobitoare înfiptă vertical în mijlocul dopului. Verdeaţa bradului o vom face din hârtie subţire de culoare verde care se poate mototoli uşor.

Din aceasta vom decupa cercuri de diferite dimensiuni cu mâna liberă, fără un contur fix, după care le mototolim puţin şi le întindem la loc. Vom aşeza cercurile pe scobitoare, de la cel mai mare la cel mai mic pe toată lungimea scobitorii.

Pentru a da mai multă strălucire brăduţului vom aşeza în vârf o steluţă şi îl vom stropi cu pulbere argintie.

2. Pentru acest brăduţ avem nevoie de un con făcut din hârtie mai groasă sau carton pe care vom lipi hârtie argintie de împachetat cadouri.

Avem nevoie de o bucată lată de aproximativ 12 cm. Îndoim marginile şi le lipim, apoi tăiem mai multe fâşii în partea opusă marginilor, exact ca în imagini.

Aşezăm hârtia lucioasă astfel procesată în jurul conului rând cu rând până în vârf, unde ca şi la celălalt brăduţ aşezăm o steluţă. Acest brăduţ va străluci în mijlocul mesei de Crăciun alături de câteva crenguţe de ilex.

3. Poate cel mai natural brăduţ îl putem confecţiona din câteva beţişoare de dimensiuni diferite obţinute din crenguţele unui copac pe care le vom aşeza asemeni unui brad.

Beţişorul de jos fiind cel mai lung şi spre vârf din ce în ce mai scurte. Toate vor fi prinse perpendicular pe un băţ care joacă rol de tulpină.

Beţişoarele vor fi legate de cel principal cu panglică de rafie astfel încât să păstreze o formă rigidă. Pe ramurile acestui brăduţ pot fi aşezate mici decoraţiuni, o steluţă strălucitoare în vârf după care îl putem fixa într-un suport pentru candelă sau poate fi agăţat pe unul dintre pereţi.