ULTIMA ORA: Ecaterina Andronescu, demisă din funcția de ministru al Educației după declarațiile cinice despre cazul Caracal.

Viorica Dăncilă a anunțat vineri, într-o postare pe Facebook, că a a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației.

Decizia a fost luată după ce Andronescu a făcut o declaraţie de un cinism ieşit din comun în legătură cu cazul Caracal. După dispariţia Alexandrei, ministrul demis a precizat că ea a învăţat acasă să nu se urce cu străinii în maşină, cumva sugerând că Alexandra e vinovată.

Viorica Dăncilă precizează că afirmațiile Ecaterinei Andronescu ”arată lipsă de înțelegere” și reprezintă ”o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului”.

În locul Ecaterinei Andronescu, Viorica Dăncilă l-a propus ca ministru interimar pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod.

La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a anunțat Viorica Dăncilă.

”Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”, a spus Ecaterina Andronescu, la Antena 3, declarație taxată dur în spațiul public și care, în cele din urmă, s-a soldat cu demiterea sa.