Un catelus cu lacrimi in ochi plange in fiecare zi in fiecare noapte la mormantul stapanului sau.

Ce se intampla cand catelul tau plange: Atunci cand cateii sunt deprimati, acestia fie latra, fie plang. Un alt termen pentru a descrie starea lor este scheunatul.

Atunci cand cainii plang, acesta este un pic diferit de latrat, este mai mult un urlet. Motivele pentru care cainii plang, sunt multiple si sunt aceleasi pentru care ei scheauna.

Iata cateva dintre ele:

1. Anxietate. Catelul tau este o creatura foarte sensibila. Ei plang in special atunci cand au fost separati de mamica lor sau de cineva drag.

Cainii devin anxiosi la fel cum o fac si oamenii. Ei au modul lor specific de a-si exprima anxietatea: plansul, zgaraiatul geamurilor sau al peretilor, mersul in cerc, etc.

Altii sapa o goapa in pamant. Toti cateii sunt predispusi sa raspunda atunci cand intra in panica, la fel ca si oamenii.

2. Durere fizica sau emotionala Durerea emotionala a catelului tau este un rezultat al anxietatii sale. Sufera atunci cand nu te poate vedea pe tine sau un alt membru al familiei. Stii foarte bine cat de nerebdatori pot fi cateii si cum te asteapta sa vii acasa.

Cand iti lasi cainele in asteptare prea mult timp, acesta va incepe sa planga dupa tine. Durerea fizica poate aparea atunci cand este zgariat, taiat sau lovit.

Atunci cand constati ca nu mai face lucruile pe care obisnuia sa le faca si sta in coltul lui inseamna ca plange pentru ca a patit ceva.

3. Foame. In mod evident, pana si oamenii care nu au ce sa manance pot incepe sa planga. Daca uiti sa iti hranesti cainele la timp, acesta va incepe sa palnga si sa latre cu voce tare.

4. Impartasesc durerea emotionala a stapanului. Cainele este prietenul cel mai bun si mai devotat al oamenilor si este foarte atasat de stapanul sau. Atunci cand acesta sau un membru al familiei este in suferinta sau moare, cainele devine foarte afectat.

Cainele tau are propriile sale sentimente care de multe ori sunt mai sensibile decat ale tale. Cum sa opresti catelul ca nu mai planga Utilizeaza metode pozitive de recompensare, asa cum faci si cu un copil.

Daca el sufera atunci cand esti plecat, obisnueste-l cu intarzierile tale. Vino mai intai cu o ora mai tarziu acasa, apoi cu doua si tot asa pentru ca el sa se obisnuiasca cu ideea.

Lasa-i un obiect de-al tau cat timp esti plecat pentru a-ti inlocui prezenta pentru moment. Ofera-i un spatiu privat care sa-i serveasca drept zona de confort. Vorbeste cu el si decalara-i dragostea ta.

Ei tanjesc dupa joaca si timp petrecut cu stapanul sau. Legatura dintre un om si caine poate fi foarte profunda si este foarte evidenta atunci cand si ei ne pot face pe noi sa plangem.

sursa text:lifestyle.bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *