Un CICLON va crea probleme mari în România. Citește anunţul meteorologilor!

Meteorologii au anunţat un ciclon mediteranean gigantic la orizont! Se va abate asupra României în intervalul 23-27 decembrie, anul acesta.

Directorul Meteorologiei Operationale din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a precizat la postul România TV că vremea se va înrăutăţi în perioada imediat următoare, fiind aşteptate ploi abundente, ninsori şi viscol.

Așadar, în zilele de 23 şi 24 decembrie, ANM anunţă intensificări ale vântului în partea de sud a ţării. Nu vor lipsi precipitațiile sub formă de ploi în zonele joase.

Vremea se va răci accentuat la munte în zina de 25 şi 26-27. Masa de aer polar se va propaga treptat până în sudul şi sudul extrem al României, însă nu va fi o răcire tranşantă a vremii, ci doar de o răcire radiativă pe timpul nopţii.

După 25 Crăciun, blocajul anticiclonic din estul şi sud-estul Europei pare să devieze către nordul extrem al Europei.

Temperaturile scăzute vor pune stăpânire pe estul şi sud-estul Europei, inclusiv pe România.

În zonele montane şi submontane se vor semnala ninsori dense. Este foarte probabil să avem parte de surprize şi în alte zone din ţară în Ajun şi în zielel de Crăciun.

MARŢI, 24 DECEMBRIE

ÎN ŢARĂ

Valorile de temperatură vor continua să se situeze peste cele normale în ultima parte a acestei luni. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării, mai persistente la munte, în nord-vest și în centru, iar ziua și în regiunile sud-estice. În zonele montane, în special ziua, va continua să ningă și să se depună strat de zăpadă, iar vântul va sufla tare, cu rafale de 70-90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada, în special în Munții Banatului și la altitudini mari în Carpații Meridionali. În regiunile intracarpatice, pe arii relativ extinse vor fi precipitații slabe, cu caracter temporar, sub formă de ploaie, iar în Maramureș, în Transilvania și trecător în Dealurile Crișanei vor fi și ninsori sau lapoviță. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. În celelalte regiuni doar pe spații mici vor fi ploi de scurtă durată. Intensificări locale ale vântului vor fi în special în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari – în general de 55-60 km/h- în sudul Olteniei și al Banatului și în Transilvania. Maximele se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minimele între -2 și 6 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii decembrie. Cerul va avea înnorări și, mai ales la începutul zilei, vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9-10 grade, iar cea minimă de 3-4 grade.

MIERCURI, DE CRĂCIUN

ÎN ŢARĂ

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste mediile multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații în general slabe pe arii extinse în vest și în sud-vest, local în centrul și în nordul țării și pe spații mici în rest. Vor fi mai ales ploi, iar în Maramureș, Transilvania, zona de deal din Banat și Crișana și izolat în nordul Moldovei trecător vor fi precipitații mixte. În cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precădere în Carpații Meridionali, va mai ninge, iar pe creste vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 60-70 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada. În celelalte zone, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade.

LA BUCUREŞTI

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9-10 grade, iar cea minimă de 0-2 grade.

26-29 DECEMBRIE

ÎN ŢARĂ

Valorile termice, în special cele din timpul zilei, se vor menține în majoritatea zonelor peste cele specifice perioadei. În special în a doua parte a intervalului, vor fi precipitații pe arii extinse, mai ales în jumătatea de nord.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice, cu precădere cele din timpul zilei, se vor menține mai ridicate decât normele perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în a doua parte a acestui interval.