Un desert perfect pentru orice moment! Tort Cremos, Delicios si cu muuulta NUCA! Vrei si tu?

0
Publicitate

Daca tot se apropie sarbatorile atunci noi va dam o idee de un desert delicios, de sezon cu muuulta nuca! 🙂

Timp de preparare: sub 120 minute

INGREDIENTE

Publicitate

Blat:

– 6 albusuri
– 6 linguri de zahar
– 4 linguri de faina
– 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu lapte fierbinte sau zeama de lamaie
– 10 linguri de nuca macinata

Crema:

– 6 galbenusuri
– 120 g unt moale (80% grasime)
– 120 g zahar pudra
– esenta de vanilie
– 2 linguri de nuca macinata

Acum se mai citește și:  Această prăjitură va deveni preferata voastră pentru crăciun: trebuie doar să amestecați totul într-un vas, apoi puneti la cuptor. Va ieși o prăjitură delicioasă

Sirop:

– 200 ml apa
– 5 linguri de zahar
– esenta de vanilie

Glazura:

100 g ciocolata menaj
2 linguri de ulei

MOD DE PREPARARE

1. Pentru blat: Se bat albusurile spuma tare,apoi se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza in continuare pana cand se formeaza o spuma lucioasa,apoi se adauga treptat faina si bicarbonatul stins.Se amesteca cu grija de jos in sus,astfel incat sa nu se lase spuma.La final incorporam si nuca putin cate putin. Ungem o tava rotunda(diametrul de 20 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Dam la cuptorul preincalzit 180° pana trece testul cu scobitoarea.Scoatem si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Acum se mai citește și:  Prăjitura "Duo Creme", gata în 15 minute, fără coacere! O reţetă foarte simplă, cu puţine ingrediente

2. Crema: Cele 6 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra se pun pe baie de aburi amestecand continuu.Cand incep sa se ingroase,oprim focul si lasam la racit.Untul moale se mixeaza bine si se incorporeaza cu galbenusurile racite.Adaugam esenta de vanilie si cele doua linguri de nuca macinata.

3. Sirop: Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul.Cand zaharul s-a topit, adaugam esenta si oprim focul.

4. Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul la bain-marie. Blatul rece se taie in 3 parti pe care le insiropam si le umplem cu crema, dupa care acoperim cu glazura.

Acum se mai citește și:  Uite o reteta cu care ii surprinzi pe cei dragi - Un desert foarte delicios si usor de facut - Chec Zebra - Salveaza reteta ca sa o gasesti cand vei avea nevoie

Sursa

Publicitate

some_text


ARTICOLUL ZILEI

5 țigani au primit o bătaie SORĂ CU MOARTEA la ROMA de la un japonez campion la Ju Jitzu. Voiau sa-l jefuiască



Tine-ti familia si prietenii informati!

Share.

Comments are closed.

DATI-NE UN LIKE!Ți-a plăcut? Poți închide aici ↗↗↗

Powered by themekiller.com