Un elev roman este noul campion mondial la Microsoft Word

Tiberiu Danciuelev al Colegiului National ”Grigore Moisil” din Bucuresti, a devenit campion absolut la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist.

Tanarul roman in varsta de 18 ani a castigat medalia de aur a competitiei care a fost organizat de Microsoft in Anaheim, California. La editia din acest an, a 15-a din istorie, au participat peste 560.000 de concurenti, in finala calificandu-se 157 de tineri din 49 de tari.

Tiberiu Danciu a stat doar 20 de minute in sala de competitii, reusind sa identifice cele mai multe ”capcane” din subiectele date de reprezentatii Microsoft

Elevul roman detine doua certificari internationale MS Office si obtinuse si la selectia nationala, de la Bucuresti, scorul perfect, 1000 de puncte, in doar 11 minute si 36 de secunde.

Certificarea MOS i-a adus lui Tiberiu Danciu un premiu in valoare de 7.000 dolari si un Xbox One din partea Microsoft.

”Performanta mea in utilizarea aplicatiilor Word si Excel sunt doar o parghie pentru alegerea universitatii. Oscilez intre a studia inteligenta artificiala la Universitatea Nottingham din Regatul Unit sau la MIT, dupa care intentionez sa ma intorc in tara, pentru a-mi valorifica competentele profesionale. Incerc permanent sa-mi depasesc limitele. Credeti in voi insiva si haideti sa ne facem tara mandra de noi!”, a spus Tiberiu..