Un tată și-a găsit copiii plini de vopsea! Reacția acestora este de-a dreptul savuroasă!

Uneori, copiii chiar fac lucruri care te lasă fără cuvinte! Doi puști s-au mânjit cu vopsea, până când i-a prins tatăl! Reacția acestora este de-a dreptul savuroasă!

Cei doi au găsit lichidul magic și colorat în casă și s-au jucat pe cinste! Apoi, prinși de tată, cei doi frați parcă au amuțit!

Tatăl a început să îi ia la întrebări, ca să vadă cine este vinovatul, dar la un moment dat, reacțiile celor mici sunt savuroase.

„Avem vopsea peste tot, tati? Și în păr? Și pe față?”

Clipul video a ajuns pe internet și a devenit viral în toată lumea.

Citeste si

Uite si năzbâtiile făcute de Constantin Brâncuşi în copilărie: a scrijelit banca de la şcoală cu briceagul şi a fost închis într-un coteţ

Nonconformismul lui Constantin Brâncuşi s-a manifestat încă din copilărie. El îşi formase propria sa lume şi era, de multe ori, neînţeles de către cei din jur. Pietrele găsite în albia râului Bistriţa şi briceagul de care era nedespărţit era principalele sale jucării.

Copilul Constantin Brâncuşi era mai zvăpăiat decât cei de-o vârstă cu el. Fura mâncare şi fugea de lângă de animalele cu care se ducea la păscut. Din acest motiv primea multe corecţii fizice din partea fratelui mai mare, Grigore. „Un martor din vremea îndepărtatei copilării, Vasile Blendea,

— Moş Trifu cum i se zicea — îşi depăna la 83 de ani şi el amintirile, criticului de artă Vasile Drăguţ; acesta ne-a pus la îndemână preţioase mărturii transcrise întocmai cum i-au fost rostite:

„«Când era mic, Constandin se ţinea tot de drăcovenii şi cu porcii la păscut nu-i plăcea de loc să stea. Cam fugea şi când îl bătea frat-su, Grigore, fugea la Chijnea la prăvălie. Grigore îl bătea des, mai ales că fura din casă de mâncare, că era tot nesătul.

Şi de ce mânca, tot mic a rămas… (…) Când fugea de la porci, fugea la Bistriţa şi-şi umplea traista cu pietre, că era cu ea tot ruptă…»“, se menţionează în lucrarea „Începuturile lui Brâncuşi“ al lui Barbu Brezianu.

A scrijelit banca de la şcoală cu briceagul Tot Vasile Blendea a povestit cum Constantin Brâncuşi a scrijelit cu un briceag banca de la şcoală şi a fost pedepsit, fiind închis într-un coteţ de unde a fugit. A urmat ultimii ani de şcoală la Brădiceni, un sat din apropiere de unde era mama lui:

„«Când era mic, Constandin se ţinea tot de drăcovenii şi cu porcii la păscut nu-i plăcea de loc să stea. Cam fugea şi când îl bătea frat-su, Grigore, fugea la Chijnea la prăvălie. Grigore îl bătea des, mai ales că fura din casă de mâncare, că era tot nesătul.

Şi de ce mânca, tot mic a rămas… (…) Când fugea de la porci, fugea la Bistriţa şi-şi umplea traista cu pietre, că era cu ea tot ruptă…»“, se menţionează în lucrarea „Începuturile lui Brâncuşi“ al lui Barbu Brezianu. A scrijelit banca de la şcoală cu briceagul

Tot Vasile Blendea a povestit cum Constantin Brâncuşi a scrijelit cu un briceag banca de la şcoală şi a fost pedepsit, fiind închis într-un coteţ de unde a fugit. A urmat ultimii ani de şcoală la Brădiceni, un sat din apropiere de unde era mama lui: „

«Altădată s-a apucat să cresteze beţe cu briceagu, că totdeauna umbla cu briceagu la el…(…) Când ne-a dat la şcoală mergeam împreună la Peştişeni unde era şcoala de nuiele. A stat acolo două clase; pe învăţător îl chema Zaharia. Odată a zgâriat banca cu briceagu şi l-a bagat la arest, că era arestu făcut într-un cotet.

El a fugit şi nu s-a mai întors, s-a dus la Brădiceni, unde era învăţător Petre Brâncuşi; acolo a făcut şi clasele celelalte… El avea un cap bun, de pricepea repede şi-i plăcea să ştie de toate»“.

Potrivit mărturisirii lui Vasile Blendea, Constantin Brâncuşi a amenajat un fel de colibă lângă râul Bistriţa, unde stătea perioada îndelungate. Nu vorbea cu nimeni şi îşi bătea picioarele cu uzici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *