Veste buna! S-a schimbat varsta de obtinere a permisului auto. Vezi de la ce varsta …

La sfarsitul videoclipului putem vedea un copil cum conduce legal .

După modelul american sau al unor state din vestul Europei, limita de vârstă pentru obținerea permisului de conducere se va micşora de la 18 la numai 16 ani, însă în anumite condiții stricte

Mai mult, în primul an de după obținerea permisului de conducere, adolescenții vor putea conduce numai alături de un însoțitor care are permis de conducere de minimum 5 ani.

In momentul de fata, tinerii care au implinit 16 ani au voie sa conduca dupa ce obtin bineinteles un permis, mopede, motociclete cu o capacitate cilindirca mica si masini care merg cu cel mult 45km/h. Deputatul Petru Movila crede insa ca e loc si de mai mult.

“Sunt foarte multi parinti care lasa copiii sa conduca de la o varsta frageda, sunt multi dintre ei care au aptitudini, iar legalizarea acestei proceduri, cu responsabilitatea corespunzatoare, ar putea fi un lucru normal pentru Romania”, afirma Petru Movila.

Asa ca propune adoptarea sistemului american. La 16 ani esti testat si primesti permisul de conducere. Ai voie sa circuli numai cu un adult care are cel putin 5 ani vechime in trafic, iar masina la volanul careia te urci nu trebuie sa aiba mai mult de 1000 de cemtimetri cubi.

Aceasta masina se poate conduce de la 16 ani cu permis B1, fiind mai multe marci de masini disponibile pentru aceasta varsta, printre care si Aixam, cea din video.

Puteti vedea cum un copil de 16 ani conduce deja o masina: