VESTI PROASTE! Timbrul de mediu este inlocuit cu o alta taxa, soferii sunt revoltati!

0
Publicitate

Timbrul de mediu a fost eliminat, însă Guvernul României se gândeşte deja la o nouă taxă pentru maşinile care vor fi înmatriculate pentru prima dată în ţara noastră pentru a proteja industria auto autohtonă. Taxa ar trebui să fie stabilită până la sfârşitul acestui an, banii obţinuţi urmând să ajute Dacia şi Ford să treacă peste această perioadă, când preconizează o scădere cu 30% a producţiei şi pierderea a 15.000 de locuri de muncă. relateaza www.romaniatv.net.

Publicitate

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, susţine că vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto odată cu eliminarea timbrului de mediu, argumentând că principala problemă în acest sector nu este colectarea ci cheltuirea fondurilor şi dezvoltarea de programe, scrie cugetliber.ro.

Vorbind despre o nouă taxă sau impozit în locul timbrului de mediu, Daniel Constantin a lăsat de înţeles că până la sfârşitul anului va fi găsită o nouă formulă care să limiteze înmatricularea de maşini poluante şi care să protejeze industria auto. Acesta a afirmat că, deşi au existat diverse discuţii despre introducerea unei accize în preţul carburantului, atât la nivel tehnic cât şi politic, această măsură nu a fost suficient fundamentată şi „nu poate intra în discuţie, cel puţin acum”.

Publicitate

“Acciza în preţul carburantului este o discuţie care a fost şi la nivel tehnic şi politic, dar care nu este suficient fundamentată şi nu poate intra în discuţie cel puţin acum. Toate le vom discuta la momentul potrivit. (…) Repet, avem fonduri suficiente şi vom lua măsuri cu fondurile pe care le avem astfel încât gradul de poluare să fie cât mai redus”, a subliniat ministrul Mediului.

Publicitate
loading...
Share.

Comments are closed.

Powered by themekiller.com