VIDEO: Gest superb al unor tineri din Râmnicu Vâlcea. Ei circulau cu un BMW când au văzut…

În data de 26 februarie 2017, doi tineri din Râmnicu Vâlcea, care circulau cu un BMW în zona pasajului Dacia, au fost surprinşi de camera video a unui alt autoturism în timp ce ajutau o persoană într-un scaun cu rotile şi care se afla în dificultate de a urca rampa.

Clipul a ajuns pe Internet, pe Trafictube, iar gestul băiatului din dreapta, care a coborât din maşină pentru a împinge scaunul cu rotile, a fost fost apreciat de internauţi.

Asta în timp ce şoferul aştepta răbdător pentru a nu-i pune viaţa în pericol persoanei din scaunul cu rotile. „În România mai există bunătate, bun simț și normalitate” – au afirmat ei.

Citeste si:

Noul statut al elevului, cu uniforma si fara telefon mobil la scoala. Care e parerea ta?

Este vorba despre un nou proiect pus în dezbatere de Ministerul Educației, care este exclusiv elevilor, nemaiavând voie să folosească telefoane mobile în școală și să poarte obligatoriu uniformă în incinta școlii.

Bineîneles că pe lângă acestea, mai sunt incluse și alte interdicții, cum ar fi:

  • nu le este permis să distrugă documentele școlare, adică cataloage, foi matricole sau carnete de elevi;
  • este interzis să aducă în incinta școlii materiale care atentează la independență, suveranitate, unitatea și integritatea națională a țării și care instigă la violență, intoleranță sau care lezează imaginea publică a școlii;
  • nu au voie să blocheze căile de acces în spațiile școlii, să dețină sau să consume în perimetrul școlii, droguri,bauturi alcoolice sau alte substante interzise, tigari, substante etnobotanice si sa participe la jocuri de noroc;
  • este absolut interzis să introduca si/sau sa foloseasca la scoala orice tipuri de arme sau produse pirotehnice, precum petarde, poctori sau spray-uri lacrimogene, paralizante.

Citeste continuarea aici