Vremea de Crăciun 2018. Zonele în care va ninge pe 25 decembrie!

Vremea de Crăciun 2018. Marți, 25 decembrie, de Crăciun, în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, vor fi ninsori slabe. conform realitatea.net

În restul teritoriului vor fi precipitații slabe, pe arii restrânse, cel mai probabil în sud-sud-est, la începutul zilei. Temperatura aerului, în scădere, va avea valori maxime cuprinse între –4…-3 grade în depresiuni și 3-4 grade în sud.

Vremea de Crăciun 2018. În București, posibil precipitații slabe, la începutul zilei. Dimineața, -1…0 grade și la amiază, 3…4 grade.

Duminică, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru ultima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile sudice şi sud-vestice;

temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 11 grade în sud-vestul Olteniei. În vestul, centrul şi nordul ţării precipitaţiile -predominant ploi- vor fi frecvente şi izolat mai însemnate cantitativ.

În restul teritoriului doar pe spaţii restrânse va plouă slab. În zona montană, la peste 1500 m, va ninge temporar, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea şi diminuând considerabil vizibilitatea;

cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni stratul de zăpada nou depus va fi mai consistent; la altitudini sub 1500 m precipitaţiile vor fi mixte, iar intensificările de vânt la cote mult mai reduse.

Pe spaţii mici vor fi posibile depuneri de polei şi vor fi condiţii de ceaţă.

Vrenea duminică în București

În capitală, pe parcursul zilei valorile termice, în creştere, vor caracteriza o vreme mai caldă decât ar fi normal la această dată, cu o maximă a temperaturii aerului de 8…9 grade.

Vremea la munte

La munte cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge, la peste 1500 m, unde vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea şi diminuând considerabil vizibilitatea.

Cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, stratul de zăpada nou depus va fi mai consistent. La altitudini mai mici, precipitaţiile vor fi mixte; stratul de zăpadă în diminuare, iar intensificările de vânt la cote mult mai reduse. Pe spaţii mici, se va forma polei.

Vremea luni

Luni, vremea va întra într-un proces de răcire. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade la Miercurea ciuc și 8 grade la Giurgiu și Constanța.

Precipitațiile se vor semnala pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi local mai însemnate în special la munte și în sud-vest.

Va ninge în zona montană, iar în regiunile din nordul și centrul țării treptat vor predomină ninsorile.

În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 80…90 km/h pe crește unde va fi viscol, dar temporar, la cote mai reduse, și în celelalte zone.

În capitală, în jur de 0 grade dimineața și 5 grade la amiază. Pe parcursul zilei vor fi înnorări, temporar va ploua slab, iar vântul va fi în general moderat.