MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate vor sprijini financiar 45 de tineri, cu varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani, proveniti din medii defavorizate, in procesul de obtinere a permisului de conducere pentru categoriile B, C si CE, in cadrul celei de-a patra editii a programului Permis pentru viitor.
Numarul tinerilor inscrisi in program a crescut la 212, fata de 88 la editia precedenta. Sprijinul se acorda tinerilor cu posibilitati materiale reduse, pentru care detinerea permisului reprezinta o conditie sau un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau poate constitui un instrument benefic in indeplinirea si extinderea atributiilor de serviciu in cazul celor deja angajati.
„Remarcam ca exista un interes in crestere fata de acest program din partea potentialilor beneficiari, ceea ce inseamna ca acest proiect reprezinta cu adevarat un instrument util pentru o categorie de populatie vulnerabila, respectiv pentru tinerii proveniti din medii defavorizate.
Noi le suntem alaturi cu mare bucurie tuturor acestor tineri care incearca sa isi construiasca un viitor mai bun si care depun eforturi pentru a depasi obstacolele cu care se confrunta.
Am constatat de asemenea cu bucurie contributia ONG-urilor si a multor jurnalisti si publicatii la comunicarea acestei oportunitati catre persoane care ar putea fi interesate.
Ajutorul lor este foarte important pentru promovarea acestui program si le multumim pentru aceasta dovada de sensibilitate fata de cei care incearca sa isi imbunatateasca situatia profesionala prin intermediul acestui program”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.
Prin majoritatea proiectelor depuse (196), tinerii au solicitat acoperirea costurilor obtinerii permisului de conducere categoria B, 13 tineri s-au inscris pentru categoria C/CE, doi pentru D/DE si unul pentru B adaptat.
Beneficiarii au fost selectati in urma jurizarii proiectelor depuse, tinand cont de situatia materiala, de scrisoarea de motivatie personala, de recomandarile prezentate si de exactitatea datelor cuprinse in formularul de inscriere. In unele cazuri s-au realizat interviuri atat cu candidatii, cat si cu persoanele sau reprezentantii institutiilor si organizatiilor care i-au recomandat pentru obtinerea finantarii.
„In cursul lunii martie vom incheia contractele si vom pune resursele financiare la dispozitia noilor beneficiari. Astfel, acestia vor putea sa se inscrie la scoala de soferi, sa inceapa cursurile si sa se prezinte la examen spre sfarsitul verii.
Cei care n-au obtinut finantare acum, pot reveni la sfarsitul lunii noiembrie, cand vom anunta editia a 5-a. Experienta de pana acum ne arata importanta motivatiei personale, a sustinerii din partea unor persoane responsabile din comunitatea din care face parte tanarul solicitant si exactitatea datelor introduse in formularul de inscriere”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.
In cadrul celor trei editii anterioare ale programului, 57 de tineri au obtinut permis de conducere si 32 sunt programati pentru examen sau se afla in diferite faze ale pregatirii.