Caută bine prin casă! Dacă ai telefoanele astea vechi te poţi îmbogăţi peste noapte

Era lor a trecut de mult timp, însă în ultima perioadă, prin Marea Britanie și Franța, mulţi oameni sunt dispuşi să plătească cât pentru un smartphone de ultimă generaţie pe un telefon Nokia vechi

Pentru un astfel de dispozitiv în stare bună, ediţie limitată la vremea lui, preţul ajunge la 800 de lire sterline, adică mai mult decât costă la liber iPhone 6.

Fenomenul este prezent şi în Franţa, unde în 2009 a fost lansat un magazin online, care vinde modele vechi de telefoane. Prețurile variază între 300 și 1.500 de euro.

Citeste si:

Un şofer român de TIR neplătit a vândut toată marfa din camion, în valoare de 50.000 de euro, în Spania

Un şofer român de TIR neplătit a vândut toată marfa din camion, în valoare de 50.000 de euro, în Spania. Şoferul va fi judecat pe 17 octombrie şi riscă o condamnare la 4 ani de închisoare.

 Românul, rezident în Benicarlo, care avea cazier judiciar, a lucrat ca şofer de camion pentru o firmă spaniolă între 16 octombrie 2013 şi 15 martie 2014. Atunci a fost concediat, împreună cu toţi colegii săi, firma declarând falimentul.

Românul a fost concediat fără să fie plătit şi a ameninţat că va face orice să îşi recupereze salariile restante. Aşa că pe 18 martie a mers în poligonul industrial Ricular de Tarragona, acolo unde erau aprcate camioanele. Al lui era plin cu peste 11 tone, 27 de paleţi, de ţeavă din pvc. A urcat la volan şi a ieşit cu camionul încărcat pe poartă, fără ca cineva să îl oprească.

Şefii companiei l-au sunat şi i-au cerut să se întoarcă, dar românul le-a spus că va returna marfa şi camionul atunci când şi va primi salariul neplătit. Poliţia a găsit camionul pe N-340, la Benicarlo, după câteva ore, dar era gol.

Românul a spus că a vândut toată marfa, în valoare de 50.000 de euro. În momentul în care a furat camionul încărcat, şoferul român a umblat la dispozitivul GPS, pentru a nu mai putea fi localizat.

Poliţia nu a reuşit săd ea de urma ţevilor de PVC nici după 4 ani, iar acum şoferul e acuzat de furt, deturnare de bunuri şi şantaj. Procurorul a cerut un an şi jumătate de închisoare pentru el, dar pedeapsa maximă poate fi de 4 ani. În plus, va trebui să plătească şi contravaloarea mărfii din camion, 50.000 de euro.