O Româncă cântă melodia ”Cucule pasăre mândra” Ea dedică această melodie pentru toți Românii plecați în STRĂINĂTATE departe de Țara lor – VIDEO

VIDEO JOS DE TOT!

Romanii care iau drumul strainatatii isi lasa tara cuprinsi de o sumedenie de planuri si de vise, insa cand ajung in strainatate isi dau seama ca mai nimic nu se potriveste cu realitatea.

Majoritatea pleaca in strainatate impinsi de dorinta de a face bani.

Se gandesc ca in trei-patru ani vor strange atatia bani incat sa se intoarca in Romania si sa isi deschida o mica afacere, care sa le permita sa traiasca linistiti acasa.

Altii vor sa-si ridice o casa, sa-si intemeieze o familie si sa-si vada de viata.

Numai ca a fi roman printre straini nu e chiar atat de usor.

Si nici banii nu curg de la un izvor fermecat.

Deea a incearcat, intr-un material publicat pe migreat.fr.ro, sa gaseasca cateva raspunsuri la aceasta problema.

Cine ești tu și ce gânduri ai în străinătate? Cu ce gânduri ai plecat de acasă? Cât vrei să stai? O să te mai întorci înapoi? Ce-ai să faci înapoi în România după o experiență de câțiva ani pe meleaguri străine?

Ți-ai pus aceste întrebări și la prima vedere ți-ai dat seama că nu deții toate răspunsurile, sau poate nu te-ai întrebat niciodată ce o să faci în viitor și doar ai trăit clipa… Indiferent de situație, ar trebui să-ți acorzi timp și să reflectezi asupra situației tale, mai ales dacă te numeri printre românii care nu se pot adapta în străinătate.

Ia o foaie și-un pix și notează-ți răspunsurile, pentru că de la ceea ce ne dorim să realizăm pe plan profesional și până la realitatea care se întâmplă în societatea handicapată în care trăim, este o diferență majoră.

Mulți gândesc că se duc la muncă în străinătate ca să facă bani.

Apoi, cu banii strânși, se vor întoarce înapoi în țară unde își vor deschide o mică afacere care să le asigure traiul de zi cu zi.

Alții, se gândesc că o experiență profesională în Franța, de exemplu, ar cântări greu la Curriculum și angajatorii ai fi mai interesați de o persoană care are un bagaj de cunoștințe multicultural.

Realitatea este cu totul alta!

Ați auzit probabil expresia „crezi că-n Franța umblă câinii cu covrigi în coadă?” Nu umblă! Și nu-ți dai seama decât după ce ajungi aici.

Traiul este scump, ce iei pe mere, dai pe pere! Adică salariul tău muncit din greu, se duce în mare parte pe plata chiriei, a utilităților, dar și pe mâncare, iar dacă vrei să mai ieși în oraș, o cină în doi care să includă aperitiv + fel principal + băuturi, sare peste bugetul de 65 de euro/cuplu.

Destul de scump pentru a mai pune și bani de-o parte… și uite așa ajungem să trăim în Franța pentru a ne asigura traiul zilnic, departe de casă și de tot ce ne este drag în România.

Varianta „ strâng bani în străinătate și mă întorc în România să-mi deschid o afacere”.

Dacă reușești să strângi bani, orice afacere pe care ai vrea să o începi în România va fi sortită eșecului.

Sistemul este conceput în așa fel încât micile afaceri dau faliment repede.

Magazinele de cartier au fost eliminate rând pe rând de marile lanțuri de supermarket-uri.

Tinerii nu-și mai cumpără haine de la buticurile „no name”, pentru că vor haine de firmă din Mall.

Afacerile agricole pretind investiții mari și piețe de desfacere pentru vânzarea produselor care trebuie certificate de Ministerul de Agricultură, pentru că totul se face pe standarde europene.

Saloanele de cosmetică și vulcanizările s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie și la fel de repede ajung în pragul falimentului.

Ce afacere puteți dumneavoastră să faceți în România, cu puținii bani economisiți din greu în străinătate? După părerea mea, rămâneți în străinătate, pentru că vă duceți traiul zilnic cu demnitate!

Varianta „mă angajez înapoi în România și dorm liniștit pe perna mea”.

Aceasta este o soluție pentru cei care nu se pot adapta deloc vieții din străinătate.

Oricât de mult aceștia ar munci, banii câștigați se cheltuiesc foarte repede, la doar câteva ore după data de salariu, ajung la concluzia că iar nu mai au bani ca să-și permită o poftă a inimii.

Te numeri printre ei? Și-atunci, de ce să te chinui în Franța?

Pentru că nu ai altă soluție în România, iar în localitatea de unde provii nu se găsește de muncă.

Pentru că ai copii și vrei să le oferi un viitor mai bun.

Dacă provii dintr-un oraș mai dezvoltat, cum ar fi Timișoara, București, Iași, Brașov, atunci ai avea șanse să te angajezi într-o companie, pe un salariu decent, astfel încât să dormi liniștit pe perna ta.

Dacă ai aspirații mai mari și țintești poziții mai bine plătite într-o companie de renume, s-ar putea să te lovești de întrebarea „de ce ai venit înapoi în România?”, iar faptul ca nu te-ai putut adapta în străinătate, ar putea fi un minus pentru angajator, caracterizat prin instabilitate.

Cu perseverență, de muncă tot o să-ți găsești în România.

Acest articol are scopul de a vă determina să va faceți o analiză a propriilor gânduri și planuri, încurajându-vă să luați decizii nedictate de emoții.

În România lucrurile nu se vor schimba curând, cum nu s-au schimbat prea mult nici după 20 de ani de la apusul comunismului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *